Menu Sluit

De juiste zorg op de juiste plek in Holmkwartier

Wonen met zorg dichtbij

Op de plek waar Holmkwartier verrijst, krijgen mensen al sinds jaar en dag de best mogelijke zorg van Amstelring. Dat blijft straks ook zo. Niet alleen maken de huidige zorggebouwen Bornholm en Eijkenhove plaats voor twee nieuwe woonzorgcentra, wie zelfstandig wil wonen met zorg dichtbij, vindt er ook een heerlijke plek om te wonen.

Levensloopbestendige woningen met zorg dichtbij

Omdat senioren steeds ouder worden, groeit de vraag naar zorg. Wie thuis kan blijven wonen, doet dat natuurlijk zo lang mogelijk. Met prachtige levensloopbestendige appartementen en nabije zorgvoorzieningen als een gezondheidscentrum, praktijkruimtes en dagbesteding gaat het normale leven in Holmkwartier zo lang mogelijk door. Als zelfstandig wonen niet meer gaat, is complexere zorg nodig. Met verpleeghuiszorg in dezelfde buurt is de overgang nooit groot.

 

Verpleeghuiszorg midden in de wijk

De huidige zorggebouwen van het verpleeghuis op het terrein in de wijk Bornholm voldoen niet meer aan de huisvestingseisen voor deze zware zorg. Daarom kiest Amstelring voor nieuwbouw. Niet als afgezonderd verpleeghuis, maar als woonzorgcentrum midden in een wijk waar ook anderen met veel plezier leven, wonen en werken. Hier voel je je als bewoner welkom, krijg je de zorg die je nodig hebt en blijf je deel uitmaken van de samenleving.


De menselijke maat in zorg

Holmkwartier telt straks twee zorggebouwen waar je als bewoner 24 uur per dag met liefdevolle zorg en aandacht wordt omringd. Eén gebouw biedt een beschermde leefomgeving voor bewoners met dementie. In het andere gebouw is er zorg voor mensen met een lichamelijke aandoening. Hoewel er straks ruimte is voor zo'n 230 bewoners ligt de nadruk op kleinschalig wonen en de menselijke maat. Nieuwsgierig naar de zorgontwikkelingen in Holmkwartier? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen

Wie thuis kan blijven wonen, doet dat natuurlijk zo lang mogelijk. Holmkwartier biedt prachtige levensloopbestendige appartementen met zorgvoorzieningen dichtbij.