Menu Sluit
Holmkwartier weer een stap dichterbij

Holmkwartier weer een stap dichterbij

15 feb. 2022
Holmkwartier wordt een nieuw stukje Bornholm voor jong en oud, waar mensen naar elkaar omkijken en prettig samenleven. Er is oog voor de wensen en behoeften van bewoners en voor verbinding met de wijk. Met het sluiten van een overeenkomst hebben Amstelring en de gemeente Haarlemmermeer de realisatie van Holmkwartier in Hoofddorp weer een stap dichterbij gebracht.

In de overeenkomst hebben Amstelring en gemeente Haarlemmermeer afspraken vastgelegd over onder meer het aantal woningen. Holmkwartier bestaat uit maximaal 260 zorgeenheden, 225 woningen en enkele maatschappelijke voorzieningen die bijdragen aan het realiseren van een inclusieve buurt. 

De verwachting is dat de twee nieuwe zorggebouwen in 2024 klaar zijn, zodat het verouderde woonzorgcentrum Bornholm & Eijkenhove gesloopt kan worden. Daarna zullen de woningen gebouwd worden. Om de realisatie van Holmkwartier mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan nodig. Dit ligt begin juni ter inzage voor omwonenden en betrokkenen. Zij kunnen hierop dan reageren. 

Jeroen Lambriks (Raad van Bestuur Amstelring): "We zijn heel blij met dit nieuwbouwplan dat veel meer is dan de broodnodige verpleeghuiszorg. Als Hoofddorpse zorgaanbieder willen we zorg, ondersteuning, begeleiding en service blijven leveren aan de Hoofddorpers. En we willen dat ouderen blijvend deel uitmaken van de samenleving. Daarom willen we  een inclusieve woonplek bouwen, waar generaties met elkaar samenleven. Het nieuwe Holmkwartier kan straks een fijne werkplek zijn, ook voor diegenen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt."

Wethouder Sidali (gemeente Haarlemmermeer): “Holmkwartier wordt ontwikkeld zoals de gemeente het graag ziet. Een diverse en inclusieve wijk waar zorg voor elkaar een belangrijke pijler is. Woningen voor jong en oud waarbij de opzet van de wijk zorgt voor verbinding.”


Wethouder Nobel (gemeente Haarlemmermeer): “De wijk Bornholm was echt toe aan een paar nieuwe impulsen. Het Holmkwartier is hier een goed voorbeeld van. Ik ben natuurlijk vooral blij met de woningen die erbij komen. Maar het unieke is dat zorg en wonen hier heel goed bij elkaar passen.”