Menu Sluit
Holmkwartier

Voorbereidingen nieuwbouw Holmkwartier van start

10 okt. 2023
Dat op de plek van het huidige Verpleeghuis Bornholm straks het nieuwe Holmkwartier staat, is opnieuw een stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft in mei het gewijzigde bestemmingsplan vastgesteld.

 Dit betekent dat zorgorganisatie Amstelring samen met haar bouwpartners de aanvraag van de omgevingsvergunning kan voorbereiden. Waardoor mogelijk volgend jaar al de eerste paal van dit nieuwe stukje Bornholm de grond in kan.

Meer plek voor zorg en wonen
Projectleider Nancy Huijmans is  bijzonder verheugd over de uitkomst. “Doordat de bestemming van de verpleeghuislocatie nu is gewijzigd naar ‘zorg en wonen’, kunnen we veel meer mensen een prachtige woonlocatie bieden. Op dit moment is er ruimte voor 180 mensen die intensieve zorg nodig hebben, straks hebben we plek voor 260 mensen!”

Samen wonen
“Tegelijkertijd komen er 225 andere woningen voor jong en oud bij, waarvan de helft appartementen. Zo wordt het een fijn stukje Bornholm voor iedereen, waar mensen naar elkaar omkijken en elkaar een helpende hand toesteken als dat nodig is.”

Grote betrokkenheid van Bornholmers

Dat de procedure voor het gewijzigde bestemmingsplan zo vlot verliep, is volgens Huijmans mede te danken aan de prettige samenwerking met de gemeente en de wijkbewoners: “We hebben Bornholmers gevraagd om mee te praten en te denken. We hebben input gehad van de wijkraad en kregen veel bruikbare feedback tijdens de informatiebijeenkomsten. Dankzij die inbreng konden we aanpassingen doen en de juiste beslissingen nemen. In de laatste fase van de bestemmingsplanprocedure is er zelfs geen enkel bezwaar meer binnengekomen! Dat is uniek te noemen.”

Toekomstbestendig en levendig
Ook de gemeente Haarlemmermeer is blij dat het nieuwe Holmkwartier weer een stap dichterbij is. Wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw: ‘Het Holmkwartier is straks een plek waar een gemêleerde groep inwoners terecht kan, van jong tot oud, van zelfstandig tot hulpbehoevend. Hiermee wordt Hoofddorp nog meer toekomstbestendig en levendiger.’

Verder bouwen aan Holmkwartier
Huijmans geeft aan dat Amstelring en bouwpartners ook in de vervolgfase de omwonenden graag  betrekken. “Een eerste stap is de ontwikkeling van het deel voor intensieve zorg. Daar komen de bewoners van het huidige verpleeghuis te wonen.”  

“Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is, kunnen we ook andere ontwikkelaars uitnodigen om met plannen voor de overige 225 woningen van Holmkwartier te komen. Zo komt de realisatie van Holmkwartier als nieuw stukje Bornholm steeds dichterbij.”

Meer informatie
Wie de vorderingen van Holmkwartier op de voet wil volgen en wil meedenken tijdens de komende informatieavond, kan zich op www.holmkwartier.nl inschrijven voor de nieuwsbrief. Op de site staan ook de plannen in grote lijnen beschreven.